CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Ã’peres en Directe
La Cenerentola
Dimarts, 20 Juny
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


El passat dimarts 20 de juny a les 19.10 hores es va retransmetre a la Sala Montserrat Caballé l'òpera La Cenerentola en directe al Cercle del Liceu des de la Opéra National de Paris (Palais Garnier). Una òpera en dos actes amb una durada de 3h 10min.

SINOPSI
Acte I

Clorindad i Tisbe s'estan arreglant mentre Ventafocs atén al seu pare Don Magnifico. Apareix un captaire. Clorinda i Tisbe ho fan fora però Ventafocs li ofereix pa i cafè. Arriben els cortesans i anuncien que el Príncep Ramiro està buscant a la dona més bonica del regne per ser la seva esposa. Tot d'una arriba el Príncep Ramiro disfressat del seu propi criat per observar a les dones sense que elles ho sàpiguen. Immediatament admira Ventafocs i a ella també li agrada ell. Les germanastres arriben i lloen Dandini (criat de Ramiro que s'ha disfressat de Príncep), qui les convida a un ball al Palau Reial. Ja al Palau, Dandini li explica a Ramiro que les germanes són estúpides. Ramiro està confós, ja que el seu tutor Alidoro li ha parlat bé d'una d'elles. Alidoro anuncia l'arribada d'una dama desconeguda amb un vel.

Acte II
Al Palau de Ramiro, Magnífic es preocupa per la dona desconeguda que amenaça l'oportunitat que alguna de les seves filles es casi amb el príncep Ramiro. Els tres es van i entra Ramiro, encantat amb la dona desconeguda que s'assembla a la jove que ha trobat al matí. S'amaga quan arriba Dandini amb Ventafocs; aquesta, fastiguejada perquè Dandini busca seduir-la, revela que està enamorada del patge. Ramiro s'avança i li declara el seu amor. Llavors ella se'n va donant-li un d'un parell de braçalets i dient que si ell realment s'interessa per ella, la trobarà. Animat per Alidoro, Ramiro reuneix els seus homes per buscar-la. Mentrestant, Dandini confessa a Don Magnifico ser el criat de Ramiro.
A casa de Magnífic, Ventafocs, de nou vestida de parracs, atén el foc i recorda el moment màgic viscut a la festa. Esclata una tempesta i la carrossa del príncep es trenca davant de la casa. Ramiro i Dandini entren i demanen hospitalitat. Ventafocs reconeix a Ramiro. Aquest reconeix la seva braçalet i la parella queda reunida. Don Magnifico, Clorinda i Tisbe estan furiosos. Enfadat per la seva crueltat amb Ventafocs, Ramiro amenaça amb castigar-però Ventafocs li demana al príncep que els perdoni. Mentre es van, Alidoro agraeix al cel aquest feliç desenllaç.