CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Dinars Cercle del Liceu
José Álvarez Junco
Dimarts, 07 Març
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


El passat dimarts 7 de març a les 13:30 hores va tenir lloc un dinar-col·loqui a càrrec del professor José Álvarez Junco, qui va dissertar sobre Desacralitzar la Nació: Una visió comparada i distanciada dels nacionalismes.

El professor Don José Álvarez Junco és un prestigiós escriptor i historiador espanyol, que ha estat catedràtic emèrit d'Història del Pensament i dels Moviments Polítics i Socials a la Universitat Complutense de Madrid. A més, va ocupar la càtedra Príncep d'Astúries de la Universitat Tufts, a Boston (EUA) i va dirigir el Seminari d'Estudis Ibèrics del Centre d'Estudis Europeus de la Universitat de Harvard.

Entre els seus diferents treballs al llarg de la seva trajectòria, destaquen: Els moviments obrers al Madrid del segle XIX (1981); Periodisme i política al Madrid de fi de segle: el primer lerrouxisme (1983); Lliçons de dret polític (1984), i Mater Dolorosa. La idea d'Espanya al segle XIX (2001), aquesta última, Premi Nacional d'Assaig el 2002 pel Ministeri de Cultura i el Premi Fastenrath que concedeix la Reial Acadèmia Espanyola en 2003.

En 2016 va publicar un nou llibre, Déus Útils. Nacions i nacionalisme, on condensa en un volum breu i de lectura assequible seves investigacions al voltant del tema del nacionalisme, així com les teories amb més presència actualment, intentant racionalitzar un problema històric-polític caracteritzat per l'emocionalitat del mateix.