CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Visita a la exposició
El Món de Giorgio de Chirico - Somni o Realitat
Dimecres, 27 Septembre
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


Ignacio García-Nieto Portabella, president del Cercle del Liceu, va tenir el plaer de convocar als socis a la visita exclusiva de l'exposició El Món de Giorgio de Chirico - Somni o Realitat, el passat dimecres 27 de setembre a CaixaForum.

La repercussió de Giorgio de Chirico (Volos, Grècia, 1888 - Roma, 1978) va molt més enllà del món de l'art. Els seus paisatges solitaris i els seus natures mortes metafísiques s'han convertit en referents visuals del nostre temps. Amb la seva preocupació pel subconscient, va ser un dels precursors del surrealisme i, posteriorment, va ser un dels puntals del retorn al classicisme dels anys vint del segle XX.

Deu anys després de l'última exposició de la seva obra que es va poder veure a Espanya, arriba a CaixaForum Barcelona El món de Giorgio de Chirico. Somni o realitat, organitzada per l'Obra Social "la Caixa" en col·laboració amb la Fondazione Giorgio i Isa de Chirico.

La mostra descobrirà a una nova generació el que possiblement sigui l'artista italià més destacat del segle passat, a partir de 142 obres entre olis, dibuixos, litografies i escultures, datades entre 1913 i 1976, que repassen totes les seves fases creatives des de les places italianes i maniquins que li van donar el reconeixement inicial al seu retorn posterior al món clàssic i la seva etapa neometafísica de maduresa.