CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Conferència a càrrec de Laura Mas
L'altre revolució russa
Dijous, 14 Decembre 20h
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


A principis del segle XX, mentre que a Rússia es donava una revolució social i política d'enormes conseqüències, un grup d'artistes, com Stravinski, Nijinski, Fokine, Pavlova i Baskt entre molts d'altres, reunits en els Ballets Russes de Diaghilev lideraven a Occident una revolució cultural que influenciaria les arts en general i molt especialment la dansa i la música.

Primer els Ballets Russes van prendre Europa, després els seus hereus es van expandir per Amèrica i finalment, a partir de finals dels anys seixanta, una segona onada va tancar el cercle amb exiliats il·lustres com ara Noureev, Baryshnikov i Makarova al capdavant. Ningú es va queixar.

Laura Mas. Ex-Solista del Ballet Clásico Nina Novak (Prima Ballerina Ballets Russes de Monte-Carlo), Directora de l'Escola de Ballet Clàssic de Barcelona (1981-2005), Directora de la Compañía de Jóvenes Bailarines Ballet Classic de Barcelona (1989-1993)  y profesora del Conservatori Professional de Dansa i el Conservatori Superior de Dansa (Institut del Teatre de Barcelona)