CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Visita a la exposició
William Morris i el movimient Arts & Crafts a Gran Bretanya
Dimarts, 13 Març 12h
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


Ignacio García-Nieto Portabella, president del Cercle del Liceu, va tenir el plaer en convocar-lo a la visita exclusiva per a socis del Cercle del Liceu de la exposició "William Morris i el movimient Arts & Crafts a Gran Bretanya", que va tenir lloc el passat dimarts 13 de Març al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)

El moviment Arts and Crafts, lligat al disseny i les arts decoratives, va néixer a Gran Bretanya al voltant de 1880 i es va desenvolupar fins a la I Guerra Mundial. Es va estendre ràpidament a través d'Amèrica i Europa fins arribar al Japó. El seu màxim ideòleg va ser l'artista i escriptor William Morris (1834-1896) i va prendre el seu nom de l'Arts and Crafts Exhibition Society, fundada a Londres el 1887.

Va ser un moviment nascut des dels ideals, la preocupació pels efectes de la industrialització en el disseny, el saber i la vida quotidiana. Advocava per una reactivació de l'artesania tradicional, un retorn a una forma de vida més simple i una millora en el disseny d'objectes domèstics ordinaris.

L’exposició ha estat la primera mostra de Morris i les Arts & Crafts que ha tingut lloc a Espanya i presentà obres mestres d’aquest moviment artístic.
Propers Esdeveniments