CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Curs especialitzat
La qüestió Puccini (I) | Puccini i el passat
Dilluns, 29 Abril 19.30h
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


El president del Cercle del Liceu, Sr. Francisco Gaudier Fargas, juntament amb la Comissió de Música, es complauen a convocar-los al curs especialitzat «La qüestió Puccini: Il mio mistero é chiuso in me» a càrrec d'Antoni Colomer, gestor cultural, crític i divulgador musical
 
Malgrat ser un dels compositors més populars i interpretats de l'actualitat, la figura i l'obra de Giacomo Puccini han estat font inesgotable de controvèrsia. Va ser un conservador o un modernista? Va culminar la tradició italiana o la va portar al seu col·lapse? Com va influir Wagner en la seva música? Era la seva estètica més pròxima a la de Verdi o a la de Richard Strauss? Se li pot considerar un compositor verista? Quins elements avantguardistes va introduir en les seves òperes? A través de tres sessions, aprofundirem en la seva obra i el seu llegat per a tractar de donar resposta a aquestes preguntes.
 
(I) Puccini i el passat - La tradició italiana
Al voltant de 1880, Itàlia busca, desesperadament, a l'hereu de Verdi. La qüestió transcendeix el simple àmbit musical per a convertir-se en una qüestió política. El triat per a succeir la gran tradició dels Monteverdi, Rossini, Bellini o Verdi serà un jove desconegut anomenat Giacomo Puccini.
 
~ ~ ~ ~ ~ ~
29 d'abril 19.30h ~ Puccini i el passat
14 de maig 19.30h ~ Puccini i el seu temps
28 de maig 19.30h ~ Puccini i el futur