CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Curs especialitzat
La qüestió Puccini (II) | Puccini i el seu temps
Dimarts, 14 Maig 19.30h
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


El passat dimarts 14 de maig va tenir lloc la segona sessió del curs especialitzat «La qüestió Puccini: Il mio mistero é chiuso in me» a càrrec d'Antoni Colomer, gestor cultural, crític i divulgador musical.
 
Malgrat ser un dels compositors més populars i interpretats de l'actualitat, la figura i l'obra de Giacomo Puccini han estat font inesgotable de controvèrsia. Va ser un conservador o un modernista? Va culminar la tradició italiana o la va portar al seu col·lapse? Com va influir Wagner en la seva música? Era la seva estètica més pròxima a la de Verdi o a la de Richard Strauss? Se li pot considerar un compositor verista? Quins elements avantguardistes va introduir en les seves òperes? A través de tres sessions, aprofundirem en la seva obra i el seu llegat per a tractar de donar resposta a aquestes preguntes.

(II) Puccini i el seu temps - Wagner i el verisme
A Europa, la febre wagneriana està en el seu apogeu i influirà inevitablement en l'òpera italiana. La resposta transalpina serà el verisme, representant l'oposat a l'estètica wagneriana. Puccini se situarà en una posició equidistant, fusionant elements d'ambdues tendències.

~ ~ ~ ~ ~ ~ 
29 d’abril 19.30h ~ Puccini i el passat
14 de maig 19.30h ~ Puccini i el seu temps
28 de maig 19.30h ~ Puccini i el futur