CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Curs especialitzat
La qüestió Puccini (III) | Puccini i el futur
Dimarts, 28 Maig 19.30h
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


La Comissió de Música va presentar la tercera i última sessió del curs especialitzat «La qüestió Puccini: Il mio mistero é chiuso in me» a càrrec d'Antoni Colomer, gestor cultural, crític i divulgador musical
 
Malgrat ser un dels compositors més populars i interpretats de l'actualitat, la figura i l'obra de Giacomo Puccini han estat font inesgotable de controvèrsia. Va ser un conservador o un modernista? Va culminar la tradició italiana o la va portar al seu col·lapse? Com va influir Wagner en la seva música? Era la seva estètica més pròxima a la de Verdi o a la de Richard Strauss? Se li pot considerar un compositor verista? Quins elements avantguardistes va introduir en les seves òperes? A través de tres sessions, Antoni Colomer ha aprofundit ela obra i el llegat del compositor italià per tal de donar resposta a aquestes preguntes.

(III) Puccini i el futur - Les avantguardes
Giacomo Puccini va ser un home connectat amb el seu temps, tant en l'aspecte tecnològic com en el musical. Va tenir relació amb Arnold Schönberg i els vienesos, amb l'estètica de Debussy i Ravel i admiració pel neoclassicisme de Stravinsky i Bartok. Tot això es filtrarà en un estil únic i inimitable.