CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Visita a l'exposició
Gala Salvador Dalí
Dimecres, 26 Septembre 12.30h
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


Francisco Gaudier Fargas, president del Cercle del Liceu, ha tingut el plaer de convocar-lo a la visita exclusiva de l'exposició Gala Salvador Dalí, que va tenir lloc el passat dimecres 26 de setembre al MNAC.

El Museu Nacional d'Art de Catalunya i la Fundació Gala-Salvador Dalí es proposen amb aquesta exposició desvetllar a Gala, musa i artista, i una figura clau en l'art del segle XX.

Companya de Dalí i abans del poeta Paul Éluard, admirada unes vegades, altres oblidada quan no injuriada, Gala és sense cap dubte un personatge clau de les avantguardes. Sense ella el tauler de joc surrealista apareix incomplet. Els quadres de Max Ernst, les fotografies de Man Ray i Cecil Beaton i sobretot les obres de Salvador Dalí són molt més que retrats: conformen un recorregut autobiogràfic en el qual, com heroïna postmoderna, Gala va imaginar i va crear la seva imatge.

Aquesta exposició permetrà també seguir l'evolució de Salvador Dalí com a pintor i reunirà un conjunt importantíssim de les seves obres, unes 60 en total, entre olis i dibuixos. La mostra presentarà a més una selecció de pintures, dibuixos i fotografies d'altres artistes que van gravitar en l'univers surrealista, com Max Ernst, Picasso, Man Ray i Cecil Beaton o Brassaï. També s'exposarà per primera vegada un interessant conjunt de cartes, postals i llibres, a més de vestits i objectes del tocador personal de Gala. En total l'exposició reunirà unes 180 obres que permetran reconstruir la figura complexa i fascinant de Gala.