CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Conferència
Katia Kabanová
Dimecres, 07 Novembre 19.30h
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


El passat dimecres 7 de novembre a les 19.30h ha tingut lloc el Cicle de Conferències prèvies a les òperes de la temporada 18/19 del Gran Teatre del Liceu, presentada i comentada per Luis Gago, crític musical, editor i traductor.
En aquesta ocasió l'òpera a comentar ha estat Katia Kabanová de Janáček.

Fidel al seu estil precís i concís, Leoš Janáček va crear, amb Kát'a Kabanová, un dels títols més sòrdids del seu catàleg operístic, però també una de les obres que retraten més bé la voluntat d’alliberament d’una dona. Un microcosmos centrat en el destí de Kàtia (“De vegades somnio que soc un ocell”), víctima de Marfa Kabànova, la seva sogra cruel, i que fa de reflex d’un altre macrocosmos, el de la condició humana, lúcidament retratada per Janáčeka la seva òpera més pessimista. Al llarg d’un espectacle impactant, David Alden s’acosta a aquest clàssic del segle XX amb un naturalisme plàstic que s’endinsa en els referents visuals del totalitarisme soviètic.
El muntatge aprofundeix en el retrat d’una societat disfuncional, marcada per la patologia de l’obsessió i el control sobre l’ésser humà. La soprano nord-americana Patricia Racette és una de les grans cantactrius del moment, gràcies a la seva versatilitat i a l’amplitud del seu repertori. Una intèrpret de referència del paper titular d’aquesta obra mestra.

Patrocina
CIRCA
Propers Esdeveniments