CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Conferència
Luisa Miller
Dimarts, 09 Juliol 19.30h
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


El Cercle del Liceu va celebrar la última conferènia de la temporada sobre l'òpera Luisa Miller de Giuseppe Verdi. La conferència, a càrrec de Carlos Calderón, Dr. en Humanitats, músic i historiador, va tancer el Cicle de Conferències prèvies a les òperes de la temporada 18/19 del Gran Teatre del Liceu.​

La presència en escena de la soprano Sondra Radvanovsky i del tenor Piotr Beczala és sempre un esdeveniment. Tots dos artistes tornen a l’escenari del Liceu, al costat d’Eleonora Buratto, Luca Salsi, Juan Jesús Rodríguez i Arturo Chacón-Cruz en els dos casts programats, al servei d’una de les òperes més netament romàntiques de Verdi i que presagia la seva futura maduresa.

Luisa Miller, immediatament anterior a la “trilogia popular”, és una òpera intensa però serena, basada en el drama burgès Kabale und Liebe de Friedrich Schiller, un dels autors més adaptats per la ploma verdiana. Damiano Michieletto concentra l’acció en el drama dels dos protagonistes, Rodolfo i Luisa, la innocència dels quals es veu marcada per l’autoritat paterna, vistos de manera paral·lela amb els dos nens que mai han deixat de ser. La posada en escena, ubicada en temps del preromanticisme alemany, presenta amb elegància i contundència el text original —adaptat pel llibretista Cammarano—, així com la partitura de Verdi.