CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Conferència-Concert
Juan de la Rubia
Dimecres, 27 Març 19.30h
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


El President del Cercle del Liceu, Sr. Francisco Gaudier Fargas, juntament amb la Comissió de Música i la Lliga Jove, varen convocar a la Conferència-Concert «Antonio de Cabezón i el claviorgue Hauslaib», a càrrec de
Juan de la Rubia, organista de la Basílica de la Sagrada Família.

El claviorgue és un instrument peculiar que reuneix, en un mateix moble i en perfecta simbiosi, les mecàniques d'un orgue positiu i d'un petit clavecí, amb dos teclats diferents, un per a cada instrument. A la seva època, aquest sofisticat artefacte tecnològic va ser molt benvolgut com a símbol d'ostentació pels membres de la noblesa i la cort, com posa de manifest la seva ornamentació amb plata, or i closca de tortuga carey.

El claviorgue Hauslaib és un dels instruments més emblemàtics del Museu de la Música de Barcelona. Construït a Nuremberg (Alemanya) per Laurentius Hauslaib cap a l'any1590, és un dels pocs exemplars de claviorgue renaixentista que existeixen i un dels tres que es conserven d'aquest constructor a tot el món, sent l'únic original en el món que encara funciona. Gràcies a un valuós treball de recerca, el orguener Gerhard Grenzing i el seu equip han realitzat una reproducció exacta d'aquest instrument per a poder exportar la seva màgia fora de les fronteres del museu que vela per la seva conservació.

Juan de la Rubia, organista titular de la Sagrada Família, manté una intensa activitat concertística que en els últims anys l'ha portat a més de vint països i a escenaris com l'Auditori Nacional de Música de Madrid, el Palau de la Música Catalana, la Konzerthaus de Berlín, la Gewandhaus de Leipzig, les catedrals de Colònia i Westminster (Londres), la Maison de Ràdio France (París) i el teatre Mariinsky i la Philharmonia de Sant Petersburg. El músic, establert a Barcelona ens ofereix la possibilitat de conèixer de prop l'encant i la fascinació d'una música, la d'Antonio de Cabezón, concebuda per a aquest instrument tan singular, a la intimitat que propicia la proximitat d'un concert d'aquestes característiques.