CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Ruta Barcelona Cooltural
La Gran Via i l'esplendor dels fabricants
Dimarts, 26 Març 11.30h
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


El passat dimarts 26 de març va tenir lloc la visita guiada La Gran Vía i l'esplendor dels fabricants, a càrrec de Jorge Agustí de Barcelona Cooltural. 
 
Des del Palau de la Música, a ple barri de Sant Pere i on va néixer el teixit industrial de Barcelona, els socis van iniciar un petit viatge, per les històries de les famílies que van participar en el seu desenvolupament i que després es van posicionar a l'Eixample. Van gaudir de les seves anècdotes, de les seves fantàstiques edificacions i de com van aconseguir la prosperitat econòmica i cultural de la ciutat comtal.

La ruta va acabar amb un dinar al Restaurant Batuar de l'Hotel Cotton House, situat a l'antiga seu de la “Fundació Tèxtil Cotonera”, un emblemàtic edifici del segle XIX d'estil vuitcentista neoclàssic que és tot un referent a la ciutat de Barcelona. Manat construir per una família de l'alta burgesia catalana en plena expansió de la indústria tèxtil, va ser venut el 1975 al Gremi de Cotoners, que va establir-hi la seva seu social fins a 2015, moment en que es va convertir en hotel.