CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Conferència
Goliards, joglars i trobadors en l'origen del lied
Dilluns, 17 Juny 19.30h
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


La Comissió de Música va organitzar la conferència «Goliards, joglars i trobadors en l'origen del lied» a càrrec de Joaquín Garrigosa.

La humanitat sempre ha enllaçat la poesia amb l'expressió musical. El moviment trobadoresc és una de les primeres manifestacions occidentals de la perfecta relació entre la versificación i el discurs musical. Dels Carmina Burana a les Cantiges d'Alfons X el Savi i Raimbaut de Vaqueiras.
Joaquín Garrigosa és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i va iniciar estudis de musicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona, on es va doctorar l'any 2002 amb una tesi al voltant de la notació musical anterior al segle XIII a Catalunya. Ha estat responsable d'Ensenyaments Artístics i Musicals de la Generalitat, on va posar les bases per a l'organització dels ensenyaments musicals a Catalunya.

Ha exercit la docència en escoles de música i conservatoris, especialment a l'Escola de Música del Palau i al Conservatori de Vila-seca. També va ser director de l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca i director de l’Auditori de Barcelona. En l'actualitat treballa a l'Auditori preparant la commemoració del Centenari de la Orquestra Pau Casals (1920-1937).