CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Curs ¬ęVeus llegend√†ries¬Ľ (I)
¬ęCantabile: la veu des de la f√≠sica a la metaf√≠sica¬Ľ amb Carlos Calder√≥n
Dijous, 07 Novembre 19.30h
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


La Comisió de Música va celebrar la conferència «Cantabile: la veu des de la física a la metafísica» a càrrec de Carlos Calderón, doctor en Humanitats, músic i historiador.
 
Com a Xerrada Inaugural del curs «Veus Llegendàries», el Dr. Carlos Calderón Urreiztieta va preparar una conferència que intenta recol·locar les coses en el seu lloc, en altres paraules, un “back to basics” necessari en el marc de l'art i la música. Tot aficionat a l'òpera sap que el cant és una activitat complexa que involucra un aspecte físic que requereix una preparació àrdua per a aquest instrument –l'aparell fonador– la naturalesa del qual és difícil d'aprendre i aprehendre.
 
Amb abundants exemples audiovisuals és possible comprendre i calibrar la difícil tasca en la qual s'involucren els cantants d'òpera. No obstant això, la veu no és única i, com és sabut, es ramifica en incomptables classificacions i no menys abundants adjectius. Des de la gravetat a la levitat, la veu discorre per a representar l'igualment variat món de les emocions. I amb això, entrem en terrenys metafísics l'explicació dels quals requereix tots els aparells estètics que al llarg de la història les societats han anat desenvolupant per a respondre a la simple pregunta Per què això em commou? Així llavors de la matèria a la idea, de l'organisme a l'artifici, de la física a la metafísica el cant apel·la a la nostra raó i els nostres sentits com cap altre instrument pot fer i troba allí, en aquesta trobada de lògica raonada i emotivitat inefable, el veritable gaudi.
 
 

Curs «Veus llegendàries»
1.- Cantabile: la veu des de la física a la metafísica (07/11/2019)
2.- Veus llegendàries del Lied (10/03/2020)
3.- Veus llegendàries wagnerianes (30/03/2020)
4.- Veus llegendàries de l'òpera italiana (04/05/2020)

Imatge: Edgard Degas, Chanteuse de Café (1878)
Patrocinat per: