CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Dinar-Col·loqui amb Fernando Aleu
Escriure és viure (i aprendre)
Dijous, 21 Novembre 13.30h
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


El Cercle del Liceu va convocar el Dinar-Col·loqui «Escriure és viure (i apendre)» amb el Dr. Fernando Aleu, Doctor en medicina, a més de businessman i escriptor.
 
La seva etapa acadèmica li va ensenyar les seves limitacions, va aprendre a fer bé el que se li donava bé, i a rebutjar allò que sabia que mai faria bé. Per aquest motiu, va deixar la cirurgia de costat per a especialitzar-se en neuropatologia, especialment en el camp de la microscòpia electrònica, la qual cosa li va portar a guanyar premis de recerca sobre lesions neurològiques.
 
Posteriorment va començar la seva carrera com businessman, en associació amb la família Puig, amb la qual va crear una empresa per a distribuir els seus productes als EUA. Els perfums li van servir per a tornar a entrar en contacte amb la neurologia, la qual cosa li va portar a ser membre fundador del Olfactory Reaserch Fund.
 
Finalment, i arran d'un accident d'esquí, comença una etapa de canvis vitals en la qual l'escriptura pren un paper fonamental. El resultat d'aquesta circumstància és la seva primera novel·la «L'intercanvi» la història del qual se centra en uns fets ocorreguts a la Barcelona de 1943: l'intercanvi de presoners de guerra ferits, alemanys i britànics durant la segona guerra mundial.
 
Actualment és el president del Queen Sophia Spanish Institute de Nova York.