CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Recital d'hivern
Albert Guinovart «Transcripcions d'òpera i fantasia sobre Lohengrin»
Divendres, 28 Febrer 20.00h
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


La Comissió de Música del Cercle del Liceu va oferir als socis el Recital d'Hivern «Transcripcions d'òpera i fantasia sobre Lohengrin» a càrrec d'Albert Guinovart.
 
Guinovart és un dels músics més complets i polifacètics del panorama actual. La seva activitat professional es diversifica entre la seva dedicació al repertori pianístic, la composició i la docència. És professor a l’ESMUC, i acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts i de Sant Jordi. Compta amb tres Premis Butaca i amb dos Max, així com el Premi Ciutat de Barcelona. A més és Steinway Artist, formant part de la cèlebre comunitat dels més aclamats pianistes actuals.
 
Va estudiar a Londres amb Maria Curcio. Ha tocat per tot el món en recitals i amb orquestres com la OBC o la Filármonica d'Hèlsinki, entre altres. També ha col·laborat amb reconeguts artistes, com Victoria de los Ángeles, Barbara Hendricks, Frederica von Stade, Julia Migenes, Juan Diego Flórez i Nacho Duato.
 
L'any 2018 va estrenar el seu Rèquiem al Palau de la Música, on és artista resident. És conegut pels seus premiats musicals (Mar i Cel i Flor de Nit entre altres). També ha compost les òperes Atzar, i Alba eterna, el ballet Terra Baixa, abundant música simfònica, coral i cambrística.
 
Té més de 30 enregistraments. Els seus discos per a SONY amb els seus Concerts per a piano, gravats en Sant Petersburg, així com l'últim, Nocturne amb obres de Guinovart per a piano sol, han estat un èxit.


PROGRAMA DEL RECITAL
 
Primera part
 
1. Fantaisie Op. 16 nº1 (1829) – F. Mendehlssohn
2. Drei Lieder ohne Worte (1843) – F. Mendehlssohn
3. Variations Sérieuses Op. 54 (1841) – F. Mendehlssohn
4. Rondo Capriccioso Op. 14 (1830) – F. Mendehlssohn
 
Segona part
 
Lohengrin (1850)
1. Elsas Traum (1854) – R. Wagner / F. Liszt
2. Elsas Brautzug zum Münster (185e) – R. Wagner / F. Liszt
3. Elsas Vertrauen - R. Wagner / A. Guinovart
4. In fernem Land – R. Wagner / A. Guinovart
 
Tristan und Isolde (1865)
5. Isoldens Liebestod (1868) – R. Wagner / F. Liszt