CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Presentació del llibre
«La campana de vidre» de Francesc Fontbona
Dimecres, 26 Febrer 19.30h
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


La biblioteca del Cercle del Liceu va acollir la presentació del llibre «La campana de vidre» de Francesc Fontbona, soci del Club i un dels historiadors de l'art més eminents i prolífics del país.
 
«La campana de vidre» és una novel·la, documentada i detallista, que ens ofereix una perspectiva original i poc explicada de les elits franquistes. De la mà del protagonista descobrim un fresc molt ric de la Barcelona de la postguerra durant la dictadura. Jenaro Pabón, un jove de classe acomodada fill d'un reconegut advocat, forma part dels vencedors de la guerra, i tot i formar part de la quarta generació nascuda i criada a Barcelona, viu la infantesa en una gran bombolla, impermeable i protectora, una campana de vidre que l’aïlla de la realitat social del país.
 
Francesc Fontbona és Doctor en Història Moderna per la Universitat de Barcelona. Dedicat a l'estudi de l'art del segle XIX i principis del XX, ha escrit nombrosos llibres sobre el tema. Va participar en la redacció i coordinació de la Gran Enciclopèdia Catalana. Ha treballat com a professor a la UB i com a conservador del departament de gravats i mapes i director de la unitat gràfica de la Biblioteca de Catalunya. És acadèmic de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts i de Sant Jordi, membre de l'Institut d'Estudis Catalans i soci honorífic de The Hispanic Society of America de Nova York. Entre els guardons que ha rebut destaquen els premis de la Associació Catalana de Crítics d'Art i el Premi Crítica Serra d'Or.