CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Presentació del llibre
«Naturaleza muerta» de Miquel Molina
Dijous, 15 Octubre 19.30h
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


El Cercle del Liceu es complau a convocar-los a la presentació del llibre «Naturaleza muerta» de Miquel Molina, director adjunt de La Vanguardia.
 
Com es disseca a un ésser humà? I, sobretot, per què? Són dos de les moltes preguntes que intenta respondre el periodista a aquest llibre, que destil·la la seva experiència al llarg de tres dècades seguint la notícia del ‘Negre de Banyoles’ i les seves múltiples derivacions. A cavall entre el reportatge, l'assaig cultural, la història, la crònica i la reflexió autobiogràfica, el llibre pot veure's també com una doble biografia, la del personatge en vida (amb les seves llacunes) i la del ser dissecat, convertit en celebritat mundial i posant a un país del sud d'Europa davant el mirall del seu racisme.
 
Miquel Molina és Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Va començar la seva carrera periodística a El Periódico de Catalunya, Segre i El Periódico d'Aragó. L'any 2007 va entrar a la redacció de La Vanguardia, de la qual avui és Director Adjunt. Va ser corresponsal de l'agència Europa Press i col·laborador de diverses publicacions econòmiques. Des del 2002 publica setmanalment una columna d'opinió a La Vanguardia, actualment a la secció de Tendències. L'any 2005 va publicar el seu primer llibre L'Everest a l'hora punta (Viena), li van seguir La flor del mal (2014, Destí), La somnàmbula (2018, Destí), Alerta Barcelona (2018, Llibres d'Avantguarda), Cinc hores a Venècia (2020, Catedral) i Naturalesa morta (2020, Edhasa).


L'acte també comptarà amb la participació d'Emmanuel Guigon, museòleg, doctor en història de l'art i director del Museu Picasso de Barcelona. Ha estat conservador cap del Museu d'Art modern i contemporani d'Estrasburg i de l'IVAM de València. Ha publicat, entre altres, Història del collage a Espanya (1995), L'Objecte surrealista (1997) i Nostàlgia de l'espai (2001).

Foto (d'esquerra a dreta): Emmanuel Guigon, director del Museu Picasso, José García Reyes, vicepresident 2n del Cercle del Liceu, Miquel Molina, director adjunt de La Vanguardia, i Daniel Fernández, president de la editoral Edhasa.