CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Conferència amb Carlos Calderón
Don Giovanni
Dimecres, 21 Octubre 19.30h
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


La Comissió de Música del Cercle del Liceu va celebrar la conferència prèvia de l'òpera «Don Giovanni» a càrrec de Carlos Calderón, Dr. en Humanitats, músic i historiador.
 
Don Giovanni, seductor en sèrie i narcisista obsessiu compulsiu, infringint les regles socials s'acaba traint a si mateix: acompanyat pel sofisticat servent Leporello, viurem les seves aventures amoroses, i perseguit pel fantasma de l'home assassinat en el primer quadre, acabarà sopant amb ell i serà instat a penedir-se, una cosa a la qual es negarà.
 
Fruit de la segona col·laboració entre Mozart i Lorenzo da Ponte (després de Figaro i abans de Così), Don Giovanni és un títol atrevit que ha conquistat al públic des de la seva estrena l'any 1787. Christof Loy signa aquesta atractiva producció de l'Òpera de Frankfurt en la qual s'emfatitza l'interior dels personatges i en la que Don Giovanni inicia una cacera de 24 hores. Un antiheroi desesperat i solitari i incapaç de tenir èxit.
 
Carlos Calderón és conferenciant actiu en diverses institucions culturals catalanes. Des de la seva arribada a Barcelona el 2003, s'ha incorporat a la vida cultural i musical de la ciutat distingint-se pel les seves investigacions rigoroses, les seves amenes conferències i la preparació de presentacions audiovisuals molt suggeridores. Es va formar com a Arquitecte a Veneçuela i va realitzar simultàniament els seus estudis complets en Música. Va realitzar estudis superiors en Lògica i Filosofia de la Ciència i té un màster en Història de les Ciències per la Universitat de Barcelona. L'any 2013 es va doctorar en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, orientant les seves recerques cap a l'estudi de la Música, l'Art i la Ciència en el marc d'una Història de la Cultura.