CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Simposi
Dones a la conquesta del seu espai
Dimecres, 21 Abril 13:00
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


El Cercle del Liceu va celebrar el simposi «Dones a la consquesta del seu espai» amb la participació de:
 
- Excma. Sra. Patricia Ortega García, general de brigada i Subdirectora General de Sistemes Terrestres de l'Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial. Ha estat la primera dona a obtenir el rang de general dins de l'exèrcit espanyol. També va ser la primera tinent coronel i la primera dona a incorporar-se a les Forces Armades Espanyoles l'any 1988.
 
- Dra. Patrícia Soley Beltrán, Llicenciada en Història Cultural i Doctora en Sociologia del Coneixement. Com a assagista, ha estat guardonada amb el Premi d'Assaig Anagrama per ¡Divinas! Modelos, poder y mentiras i el Premi María María Morales Morales de Periodisme per Política eres tú.
 
- Dra. Eugenia Bieto, Doctora cum laude en Ciències Socials, Directora General d'ESADE (2010-2018), Directora d'ESADE Women Initiative, Presidenta d'ESADE Alumni Women Empowerment Club i Professora del Departament d'Estratègia i Direcció General.

- Lucía Marín, directora d'orquestra. Ha dirigit un gran nombre de les orquestres del circuit nacional collint grans èxits, entre els quals destaquen l'Orquestra Nacional d'Espanya. Entre els seus futurs compromisos destaquen els seus concerts amb l'Orquestra Simfònica d'Euskadi, Orquestra Ciutat de Granada i Teatre Real.

- Najat el Hachmi, escriptora espanyola d'origen marroquí, llicenciada en filologia àrab per la Universitat de Barcelona. El 2007 va obtenir el Premi Ramon Llull de novel·la per L'últim patriarca, el 2015 va guanyar el Premi Sant Joan de narrativa i ha guanyat el Premi Nadal 2021 amb la novel·la El lunes nos querrán. També ha estat col·laboradora en diversos mitjans de comunicació com Catalunya Ràdio i La Vanguardia.

 
- Dr. José Enrique Ruiz-Domènec, escriptor i acadèmic, catedràtic d'Història Medieval de l'UAB i Premi Ciutat de Barcelona.


Foto (Xavier Cervera) d'esquerra a dreta: Eugenia Bieto, Paticia Ortega, 
Najat el Hachmi, Patricia Soley Beltrán, Lucía Marín i José Enrique Ruiz-Domènec.