CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Conferència amb Luis Gago
Lessons in love and violence
Dimarts, 23 Febrer 19:30
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


La Comissió de Música del Cercle del Liceu va presentar la conferència prèvia a l'òpera «Lessons in love and violence» de George Benjamin, impartida per Luis Gago, musicòleg, professor, gestor, editor, escriptor i traductor.

Lessons in Love and Violence és la segona òpera sortida de la col·laboració entre George Benjamin i Martin Crimp. Està basada en fonts medievals per explicar la relació obsessiva entre el rei Eduard II i el seu amant Piers Gaveston, que altera la vida dels tribunals i el benestar polític del país. Així, en aquesta obra s’explora com les relacions personals poden tenir conseqüències polítiques fatals: un rei que viu una estreta però inquietant relació amb la seva dona Isabel, els seus dos fills i el seu amant Gaveston.

Les lliçons de composició i anàlisi de Benjamin amb Messiaen fan que prengui consciència de la importància de les riques orquestracions, els ritmes i els colors. Així, la partitura, d’extraordinària imaginació, capta perfectament l’atmosfera claustrofòbica i eròtica, així com les emocions intenses del drama, mentre que la directora Katie Mitchell ofereix una posada en escena contemporània i visualment impressionant, situada en un castell escandinau ultramodern.

Luis Gago és musicòleg, professor, gestor, editor, escriptor i traductor. Llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid i professor de violí i música de cambra pel Conservatori Superior de Música de Madrid. Ha estat coordinador de l'Orquestra Simfònica d'RTVE i editor del Teatre Real de Madrid, així com subdirector i Cap de Programes de Ràdio 2 de Ràdio Nacional d'Espanya i membre del Grup d'Experts de Música Seriosa de la Unió Europea de Radiodifusió. Ha realitzat programes de ràdio per a la BBC i és autor de nombrosos articles i monografies, del llibre Bach (1995) i de la versió espanyola del Nou Diccionari Harvard de Música. És editor i crític de música de Revista de Llibres, crític musical d'El País i codirector, juntament amb Tabea Zimmermann, del Festival de Música de Cambra de la Beethoven-Haus de Bonn.