CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Presentació del llibre
«Alfonso i Ena: les noces del segle» de Ricardo Mateos
Dijous, 25 Febrer 19:00
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


El Cercle del Liceu va acollir la presentació del llibre «Alfonso i Ena: les noces del segle - Gènesi i apoteosi d'un gran amor fracassat» de Ricardo Mateos Sáins de Medrano, autor, traductor, articulista i conferenciant especialitzat en la història i la biografia de les cases reials i de les elits de poder a Europa.
 
El 31 de maig de 1906, la monarquia espanyola va tirar la casa per la finestra per a celebrar les noces del rei Alfons XIII amb la princesa Victòria Eugenia de Battenberg, coneguda per tots com Ena. Els dos joves s'havien enamorat la primera vegada que es van veure a la cort anglesa i res va poder interposar-se al seu enamorament sobtat. Tristament, les noces més fastuoses de l'Espanya del segle xx, dissenyades per a rellançar la imatge del país davant el món, van tenir un tràgic desenllaç quan l'anarquista Mateo Morral va llançar la seva bomba sobre la comitiva règia, en un presagi ominós del que acabaria passant amb l'amor d'Alfonso i Ena.
 
Ricardo Mateos Sáinz de Medrano (Madrid, 1961) és llicenciat en Geografia i Història, en Psicologia i en Traducció i Interpretació. És expert en la genealogia, la història i la biografia de les cases reials i de les elits de poder a Europa. Col·labora amb mitjans de premsa dins i fora d'Espanya, i és cavaller de l'Ordre Constantiniana de Sant Jordi de la casa reial de les Dues Sicilias i de l'Ordre Constantiniana de Sant Jordi de la casa ducal de Parma. És autor de nombrosos llibres de temàtica monàrquica.​