CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Conferència previa
«Otello» de Verdi, amb Antoni Colomer
Dimecres, 24 Març 19:30
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


La Comissió de Música del Cercle del Liceu va celbrar la conferència prèvia a l'òpera «Otello» de Giuseppe Verdi, impartida per Antoni Colomer, gestor cultural, crític i divulgador musical.

Quan Verdi es va tancar a escriure una òpera basada en l’Otello de Shakespeare, inicialment va voler titularla Iago, atès que l’Otello de Rossini encara gaudia d’un gran èxit. Atret per la maldat d’un personatge manipulador i obsessiu, Verdi li va regalar algunes de les pàgines i frases musicals de l’obra. Les celebrades frases d’entrada de l’heroic Otello, en una de les entrades més grans de la història de l’òpera, seguides d’un pla perfecte ple de mentides i estratègies, condueixen a la desintegració d’un Otello obsessiu i gelós, així com a la mort de Desdèmona. 

Antoni Colomer ha desenvolupat la seva trajectòria en institucions i festivals com el Gran Teatre del Liceu, la Schubertíada, Joventuts Musicals d'Espanya o l'Associació Xavier Montsalvatge. Com a crític i musicòleg, ha col·laborat amb Catalunya Música, La Vanguardia Cultures, Núvol Digital, Platea Magazine i Revista Musical Catalana, entre d'altres. És crític i col·laborador a la revista Ópera Actual.