CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Conferència amb Òscar Ferrer Bech
El fons modernista de la nostra Biblioteca
Dilluns, 26 Abril 19:00
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


La Comissió de Música del Cercle del Liceu va celebrar la conferència «Entre l'art, el crim i la cartografia, el fons modernista de la Biblioteca del Cercle en el seu context històric», impartida per Òscar Ferrer Bech, graduat en Humanitats i Història i soci del Cercle del Liceu.

L'objectiu d'aquesta conferència va ser el de donar a conèixer als socis i sòcies el fons de la nostra biblioteca, la riquesa abasta no només llibres, revistes o tractats artístic-musicals, sinó també mapes d'antigues colònies, enciclopèdies, assajos de temes tan variats com el rol femení o la criminologia i un llarg etcètera que ve a demostrar el gran nombre d'inquietuds intel·lectuals que posseïen aquells que van donar forma al seu contingut. Si bé es va tractar amb especial interès el període modernista i noucentista (1880s-1910s), no es van deixar d'esmentar aquelles obres de períodes anteriors o posteriors que per la seva importància mereixen ser recordades. Primeres edicions d'autors locals, nacionals i estrangers, revistes il·lustrades que van donar forma a la premsa catalana en particular i espanyola en general, partitures signades i dedicades pels seus compositors, són alguns dels petits tresors custodiats en un espai que de vegades passa desapercebut. Esperem que a través d'aquesta conferència els socis i sòcies puguin tenir més constància del que la biblioteca conté i que vegin en ella un espai que els permeti entendre millor la història d'aquesta emblemàtica entitat.

Òscar Ferrer Bech
 es va graduar en Història per la Universitat de Barcelona i en Humanitats per la Universitat Internacional de Catalunya, carrera que va començar amb una beca atorgada per aquesta institució. Va acabar Humanitats a Corea del Sud, amb una ajuda de la Korea University. Va rebre una beca per a cursar un màster en literatura a la Universitat d'Edimburg, que va acabar amb honors a l'agost de 2019. Actualmente cursa un màster en Història a la Universitat de Cambridge i al setembre començarà el seu doctorat a la Facultat de Literatura de la Universitat de Stanford.
Propers Esdeveniments