CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Confer√®ncia amb Miguel √Āngel Gonz√°lez Barrio
Veus wagnerianes llegendàries
Dimecres, 12 Maig 19:00
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


La Comissió de Música del Cercle del Liceu va celebrar la conferència «Veus wagnerianes llegendàries» impartida per Miguel Ángel González Barrio, Doctor en Ciències Físiques, professor, investigador i crític musical.

El “cantant wagnerià” com a especialització és un concepte que es va forjar a poc a poc després de la mort de Wagner. Després d'un període vacil·lant, dominat per l'escola de Cosima Wagner, que donava preeminència a la intel·ligibilitat del text, el cant wagnerià va aconseguir la seva esplendor en les dècades dels anys 20 i 30 del segle passat, en l'anomenada “Edat d'or”, amb noms com Melchior, Flagstad, Schorr, Kipnis, Janssen o Thorborg. El Nou Bayreuth va suposar potser la realització més acabada de la idea de cantant-actor que perseguia el compositor, i va coincidir amb una “Edat de plata” en les veus de Hotter, Varnay, Windgassen, Mödl i London, entre altres. A partir dels anys 70 va haver-hi un relatiu buit, i des de fa uns anys vivim un renaixement, amb veus com Kampe, Papi, Schager, Zeppenfeld o Davidsen, que el temps dirà si es convertiran en llegendàries.

Miguel Ángel González Barrio és físic i crític musical. Especialista wagnerià, és col·laborador habitual de la revista Scherzo, i ha impartit conferències sobre música al Cercle del Liceu, el Gran Teatre del Liceu, el Teatro Real o la Universidad Carlos III de Madrid. És convidat freqüent en les retransmissions del Festival de Bayreuth de Ràdio Clàssica, on el 2013, any del bicentenari de Wagner, va dirigir i va presentar deu programes sobre Directors wagnerians.
Propers Esdeveniments