CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Recital de piano
Melodia en els segles XX i XXI
Dimecres, 05 Maig 19:00
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


El Cercle del Liceu va convocar els seus socis al recital «Melodia en els segles XX i XXI» per Albert Guinovart.

Guinovart és un dels músics més complets i polifacètics del panorama actual. La seva activitat professional es diversifica entre la seva dedicació al repertori pianístic, la composició i la docència. És professor a l’ESMUC, i acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts i de Sant Jordi. Compta amb tres Premis Butaca i amb dos Max, així com el Premi Ciutat de Barcelona. A més és Steinway Artist, formant part de la cèlebre comunitat dels més aclamats pianistes actuals.
 
Va estudiar a Londres amb Maria Curcio. Ha tocat per tot el món en recitals i amb orquestres com la OBC o la Filármonica d'Hèlsinki, entre altres. També ha col·laborat amb reconeguts artistes, com Victoria de los Ángeles, Barbara Hendricks, Frederica von Stade, Julia Migenes, Juan Diego Flórez i Nacho Duato.
 
L'any 2018 va estrenar el seu Rèquiem al Palau de la Música, on és artista resident. És conegut pels seus premiats musicals (Mar i Cel i Flor de Nit entre altres). També ha compost les òperes Atzar, i Alba eterna, el ballet Terra Baixa, abundant música simfònica, coral i cambrística.
 
Té més de 30 enregistraments. Els seus tres últims discos per a SONY han estat un èxit de crítica i públic: el primer amb dos concerts propis de piano, gravat a Sant Petersburg amb V. Petrenko; el segon, Nocturn amb obres del mateix Guinovart per a piano sol, i l'últim amb obra simfònica El Lament de la Terra, amb la OBC que inclou el seu tercer concert de piano.


PROGRAMA DEL RECITAL:

Nino Rota (1911-1979)
Quatre preludis:
I. Allegro, ma espressivo e delicato
II. Andante sost. ed espressivo
III. Andante cantabile
IV. Con impetu

Dmitry Kabalevsky (1905-1987)
Sonata nº3, Op. 46:
I. Allegro con moto
II. Andante cantabile
III. Allegro giocoso

Albert Guinovart (1962)
24 Miniatures (composades durant el confinament)
Estrena absoluta

Francis Poulenc (1899-1963)
Intermezzo en La bemol
Mélancolie
Toccata
Propers Esdeveniments