CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Òpera i Pantalla
«Der Swerg» (El nan) d'Alexander Von Zemlinsky
Dimecres, 28 Abril 18:45
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


La Comissió de Música del Cercle del Liceu va celebrar una nova sessió del cicle Òpera i Pantalla, amb la projecció de l'òpera «Der Zwerg» (El nan) d'Alexander Von Zemlinsky. L'acte va comptar amb una presentació a càrrec de la periodista Rosa Massagué.

Inspirada del conte d'Oscar Wilde titulat L'aniversari de la Infanta, en mans del compositor, el relat es revela autobiogràfic. L'òpera conta de manera metafòrica la història d'amor viscuda entre el compositor i una de les seves alumnes, la jove Alma Schindler (més tard, Alma Mahler).

A la batuta, Donald Runnicles, director musical de la 
Deutsche Oper de de Berlin, dóna vida a la llegenda operística estrenada en 1922. El turment amorós del personatge principal muta en desesperança quan es creua per primera vegada amb el seu propi reflex. Un lleuger ambient festiu i un paisatge majestuós ofereixen un cruel contrast amb l'esquinçador drama interior del Nan, interpretat brillantment per Mick Morris Mehnert, i amb la veu del tenor David Butt Philip. L'enlluernadora Elena Tsallagova, en el rol de la infanta turmentada, no li demana res. Emily Magee i Philipp Jekal participen també en aquesta posada en escena suprema de Tobias Kratzer.

«Der Zwerg» (El nan) de Alexander Von Zemlinsky
Estrena absoluta: Staatstheater de Colonia (1922)
Producció: Deutsch Oper Berlin (2019)
Duració: 85min.

Direcció musical | Donald Runnicles
Direcció d'escena | Tobias Kratzer

Donna Clara, infanta d'Espanya | Elena Tsallagova
Ghita, l'assistent | Emily Magee
Veu del nan | David Butt Philip
El nan | Mick Morris Mehnert
El camarlenc | 
Philipp Jekal

Crítica de la producció
Propers Esdeveniments