CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Presentació del llibre
«Chapeau: de Casas y Picasso a Balenciaga y Pertegaz» de Josep Casamartina
Dijous, 15 Juliol 19:00
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


El Cercle del Liceu va acollir la presentació del llibre «Chapeau: de Casas y Picasso a Balenciaga y Pertegaz» de Josep Casamartina, historiador de l'art, especialitzat en la crítica d'art i en projectes de comissariat d'exposicions d'art espanyol dels segles XIX i XX. L'acte comptà amb la presència d'Anna Maluquer co-editora de el llibre i directora de la Fundació Palau.
 
El llibre mostra la destacada presència dels barrets en l'art del segle XX, passant per Picasso, Ramon Casas, Federico García Lorca o Antoni Tàpies. D'altra banda, presenta per primer cop peces procedents de la Col·lecció Antoni de Montpalau, que inclou noms tan emblemàtics de l'alta costura com Cristóbal Balenciaga, Pertegaz, Christian Dior, Yves Saint Laurent o Pierre Balmain. El llibre és el resultat de l'exposició del mateix títol que es va fer l'any 2019 a la Fundació Palau.
 
Josep Casamartina i Parassols és historiador i crític d'art, guionista i director de documentals i comissari independent especialitzat en arquitectura, art català i espanyol i moda, dels segles XIX al XXI. Ha estat director i vicepresident de la Fundació Antoni de Montpalau, membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts i de Sant Jordi i de l'Associació Catalana de Crítics d'Art (ACCA). Ha rebut premis de l'ACCA i del Gremi de Galeries d'Art de Catalunya i ha exercit com a crític d'art del diari El País de 1998 a 2017.
Propers Esdeveniments