CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Dinar-Col·loqui amb Eudald Carbonell i Jordi Serrallonga
L'origen i l'evolució de la humanitat
Dimarts, 14 Septembre 13:30
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


El Cercle del Liceu va començar la temporada d'esdeveniments culturals amb el Dinar-Col·loqui «L'origen i l'evolució de la humanitat» amb el Dr. Eudald Carbonell i el Prof. Jordi Serrallonga.
 
Cap a on evoluciona la nostra espècie? Cap a on evoluciona la recerca científica sobre els nostres orígens? De tot això, i de molt més, van debatre Eudald Carbonell i Jordi Serrallonga. Tots dos han treballat en alguns dels jaciments arqueològics i paleontològics més antics del continent africà i europeu. Alumne i mestre es van retrobar per a discutir sobre l'origen i evolució de la Humanitat.
 
Eudald Carbonell és Doctor en geologia del Quaternari i Doctor en Geografia i Història. Ha realitzat nombroses excavacions en jaciments europeus i africans, i és patró fundador i vicepresident de la Fundació Atapuerca. És autor de l'article A Hominid from the Lower pléistocène of Atapuerca, Spain: possible Ancestor to Neanderthales and Modern Humans, publicat a la revista Science. Ha rebut el premi Príncep d'Astúries en representació de l'equip d'Atapuerca, la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i el Premi Nacional de Cultura.
 
Jordi Serrallonga és arqueòleg, naturalista i explorador. Professor d'Antropologia i Evolució Humana a la UOC-URV i de Primatología a la UdG, alterna la docència amb les seves expedicions i la recerca. Col·laborador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, ha dirigit i participat en diversos projectes arqueològics a Àfrica, Amèrica, Àsia, Oceania i Europa, i és Premi de Recerca de la Societat Geogràfica Espanyola. Entre altres llibres, ha publicat Dioses con Pies de Barro (2020) y Mito, Vida y Extinción. Animales Invisibles (2021).
Propers Esdeveniments