CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Conferència prèvia i documental
«War Requiem» amb Luis Gago
Dimarts, 19 Octubre 19:00
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


La Comissió de Música del Cercle del Liceu va oferir als socis una conferència prèvia a la producció escenificada del War Requiem de Benjamin Britten, que es representa al Gran Teatre del Liceu del 21 d'octubre al 2 de novembre. La conferència va ser impartida per Luis Gago, musicòleg, professor, gestor, editor, escriptor i traductor. Després de la conferència, es va projectar el film homònim de Derek Jarman.

El War Requiempàgina mestra de la literatura musical universal, va ser encarregat amb motiu de la consagració de la nova catedral de Coventry l’any 1962, refeta després de la seva destrucció pels bombardejos de la II Guerra Mundial. El trauma de la guerra i el poder d’una partitura que no ha perdut la seva capacitat de colpir-nos segueixen sent absolutament commovedors.

Com a la majoria de les seves pel·lícules, Derek Jarman introdueix a War Requiem elements de diferents discuplines artístiques: la música del War Requiem de Britten, la poesia de la guerra de Wilfred Owen i les referències pictòriques de quadres de John Martin, William Blake i Piero della Francesca. A més, la pel·lícula integra elements de teatre, iconografia religiosa, al·lusions del cinema mut i bèlic, la poesia de John Keats i fragments de documentals i de telediaris.

Luis Gago és musicòleg, professor, gestor, editor, escriptor i traductor. Llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid i professor de violí i música de cambra pel Conservatori Superior de Música de Madrid. Ha estat coordinador de l'Orquestra Simfònica d'RTVE i editor del Teatre Real de Madrid, així com subdirector i Cap de Programes de Ràdio 2 de Ràdio Nacional d'Espanya i membre del Grup d'Experts de Música Seriosa de la Unió Europea de Radiodifusió. Ha realitzat programes de ràdio per a la BBC i és autor de nombrosos articles i monografies, del llibre Bach (1995) i de la versió espanyola del Nou Diccionari Harvard de Música. És editor i crític de música de Revista de Llibres, crític musical d'El País i codirector, juntament amb Tabea Zimmermann, del Festival de Música de Cambra de la Beethoven-Haus de Bonn.
Propers Esdeveniments