CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Dr. Pedro Clarós amb Carlos Chausson i Marta Mathéu
«Voces líricas: la influencia de las hormonas en la voz operística»
Dimarts, 05 Octubre 19:00
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


La Comissió de Música del Cercle del Liceu va celebrar la presentació del llibre «Voces líricas: la influencia de las hormonas en la voz operística» del Dr. Pedro Clarós, otorrinolaringòleg, especialista en veu humana i consultor mèdic del Gran Teatre del Liceu. L'acte comptà amb la participació del baix-baríton Carlos Chausson, i la soprano Marta Mathéu.
 
Per als éssers humans, la veu és el mitjà de comunicació per excel·lència. Però la veu no només és una eina, sinó també una forma d'expressió de la nostra personalitat. Per això, qualsevol alteració de la veu te una notable transcendència per a qualsevol de nosaltres, cosa que és encara més rellevant per als professionals que es guanyen la vida amb la seva veu. En aquest llibre, el Dr. Clarós ens ensenya els secrets de la veu dels grans de l'òpera.
 
Pedro Clarós Blanch és Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i un dels otorrinolaringòlegs més reconeguts d'Espanya en l'actualitat. Ha ocupat càrrecs com el de Cap de Servei del Departament d'Otorrinolaringologia de l'Hospital Universitari Sant Joan de Déu o Cap Consultor del Departament de ORL i Cirurgia Maxil·lofacial de l'Hospital Nen Déu. És Acadèmic de Número de l'Acadèmia de Doctors del Districte Universitari de Barcelona i Membre d'honor de diverses societats mèdiques nacionals i internacionals. Actualment, entre altres ocupacions, és co-director de la Clínica Clarós Centre d'Otorrinolaringologia i Cirurgia Plàstica Facial i President de la Fundació Clarós.
 
El baix-baríton Carlos Chausson és conegut sobretot pels seus papers de baix buffo. Va estudiar a l'Escola Superior de Cant de Madrid i als Estats Units, on va començar la seva carrera. A la dècada dels 80 va tornar a Europa, cantant a teatres com l'Òpera de Viena, el Liceu o La Scala. Alguns dels seus papers més reconeguts són el Doctor Bartolo a Le nozze di Figaro, Taddeo a L’italiana en Algeri, Don Magnifico a La Cenerentola, el papel principal de Don Pasquale o Dulcamara a L’elisir d’amore.
 
La soprano Marta Mathéu compta amb un rotund sentit de la musicalitat i un inqüestionable domini del seu instrument, esquivant qualsevol intent de ser encasellada. Són celebrades les seves interpretacions de Bach sota la direcció de Jordi Savall a diferents escenaris europeus. L'any 2008 va ser guardonada durant el Concurs Tenor Viñas per les seves interpretacions de Mozart, i recentment ha incorporat alguns dels principals rols d'òperes de Puccini, Rossini i Wagner.
Propers Esdeveniments