CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Dinar-Col·loqui amb Jorge Trias
Violeta Friedman contra León Degrelle: el plet que va canviar la llei
Dimarts, 28 Septembre 13:30
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


El Cercle del Liceu es complau a convocar-los al Dinar-Col·loqui «Violeta Friedman contra León Degrelle: el plet que va canviar la llei» amb Jorge Trias Sagnier, advocat, polític i escriptor. L'acte va comptar amb la participació de Santiago Tarín, periodista de la Vanguardia y Patricia Weisz Friedman, filla de Violeta Friedman.

El dinar s'inspira en el llibre homònim de Trias «Violeta Friedman contra León Degrelle. Un proceso singular contra el negacionismo del Holocausto».

El llibre recull la història d'un procés legal que va marcar un abans i un després en la nostra legislació: el de Violeta Friedman, víctima de l'Holocaust, contra el general nazi belga León Degrelle, un important negacionista de l'Holocaust a Espanya. Jorge Trias, l'advocat que va portar el cas, rememora en el llibre els detalls d'un procés judicial que va canviar la legislació sobre xenofòbia: des del rebuig dels jutjats de primera instància, l'Audiència Territorial de Madrid i el Tribunal Suprem, passant per la llei del Dret a l'Honor, fins a arribar al Constitucional. Arran de la sentència es va constituir una comissió al Congrés que va modificar el Codi Penal, introduint els delictes de xenofòbia, antisemitisme o contra les creences religioses

Jorge Trias Sagnier és Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i diplomat en Tècniques de Gestió Empresarial per ESADE. Ha estat Secretari General de la Lliga de Catalunya, assessor del Ministre de Justícia i tresorer del Col·legi d'Advocats de Madrid. Entre 1996 i 2000 va ser Diputat al Congrés pel Partit Popular i posteriorment va col·laborar en la redacció de la Carta dels Drets Fonamentals dels Ciutadans de la Unió Europea. Ha estat conseller del diari ABC i columnista durant quaranta anys. Des de 2012 escriu al diari El País. Entre altres publicacions, ha escrit Catalanismo y constituciónLa cocina de la justiciaDesde la incertidumbreDonde el amor habita i El baile de la corrupción.
Propers Esdeveniments