CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Conferència i recital amb José Antonio Domené
Els secrets de l'instument: l'arpa
Dimecres, 15 Decembre 19:00
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


La Comissió del Música del Cercle del Liceu va presentsr la tercera sessió del cicle «Els secrets de l'instrument», l'objectiu del qual és ampliar el coneixement sobre diferents instruments, de la mà de reconeguts professionals i artistes. Durant aquesta sessió els assistents van descobrir els secrets de l'arpa de la mà de José Antonio Domené, un dels arpistas més prominents de la seva generació.
 
José Antonio Domené es va graduar al Real Conservatori Superior de Música de Madrid, en la càtedra de Mª Rosa Calvo-Manzano i, posteriorment, al Royal College of Music de Londres, sota la direcció de Ieuan Jones. Va ser guanyador de la RCM Harp Competition i va obtenir el Artist Diploma sota la direcció de Ieuan Jones i Rachel Masters (London Philharmonic Orchestra).
 
Domené ha col·laborat amb algunes de les orquestres espanyoles més destacades, dirigides per mestres com Davis, Luisotti, Pons, Soler, Posada, Nielsen o Ros-Marbà. Col·labora habitualment amb l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, la Simfònica de Bilbao o la de les Illes Balears. Ha tocat a l'Auditori Nacional de Música, el Teatro Real i l’Auditori. Va ser seleccionat per a participar en la programació Rising Stars Concerts del RCM amb dos concerts en al Cadogan Hall i Wigmore Hall de Londres. Ha interpretat els concerts de Mozart, Debussy, Castelnuovo-Tedesco i Llancin amb diverses orquestres espanyoles, a més d’acompanyar a cantants en programacions del Teatro de la Zarzuela i el Festival LifeVictoria de Barcelona, entre d’altres.
 
A nivell internacional, destaca la seva col·laboració amb l'Orquestra Simfònica de Massachusetts, l'Orquestra del Teatro Regio de Torí, l'Orquestra Simfònica de Porto o l'Orquestra Estatal de Sant Petersburg, sota la direcció, entre altres, dels mestres Davis, Halffter, König, Noseda, o Válek.
 
Entre els seus enregistraments es troben l'obra Diàleg de Joan Manén, per a trio de corda, flauta i arpa, el Concert per a arpa de Serge Llancin i el disc Aires de Espanya en duo d'arpes al costat de Davide Burani.
 
PROGRAMA:
 
TCHAIKOVSKY Cadències del Trencanous i El llac dels cignes
DONIZETTI Només de Lucia di Lammermoor
PUCCINI Duo del final d'I Acte de Madama Butterfly
PUCCINI Duo final d'I Acte de la Boheme
VERDI Preludio de La forza del destino
WAGNER Música de foc de Die Walküre
WAGNER Muerte d'amor, de Tristan und Isolde
BERLIOZ Simfonia fantàstica
RAVEL Tzigane
Patrocinat per:
Propers Esdeveniments