CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Conferència prèvia amb Antoni Colomer
Pikovaia Dama (La dama de piques)
Dilluns, 17 Gener 19:00
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


La Comissió de Música del Cercle del Liceu va convocar la conferència prèvia a l'òpera Pikovaia Dama (La dama de piques) de Piotr Ilix Txaikovski, que es representarà al Gran Teatre del Liceu del 26 de gener al 12 de febrer. La conferència var ser impartida per Antoni Colomer, gestor cultural, crític i divulgador musical.

La luxosa posada en escena de Gilbert Deflo ens transporta a una època pretèrita que subratlla el retrat mordaç que Txaikovski proposa: una generació esvaïda de la Rússia tsarista, amagada sota l’aparença d’una amable descripció del regnat de Caterina la Gran. La cort, els carrers i les ribes dels rius de Sant Petersburg surten en una partitura que intencionalment recrea les formes musicals del segle xviii, incorporant referències a la música popular i religiosa sense sacrificar mai el fervorós lirisme del compositor. Al costat d’Eugene Onegin, representa la gran aportació de Txaikovski al camp de l’òpera.

Antoni Colomer ha desenvolupat la seva trajectòria en institucions i festivals com el Gran Teatre de Liceu, la Schubertíada, Joventuts Musicals d'Espanya o l'Associació Xavier Montsalvatge. Com a crític i musicòleg, ha col·laborat amb Catalunya Música, La Vanguardia Cultures, Núvol Digital, Platea Magazine i Revista Musical Catalana, entre d'altres. És crític i col·laborador a la revista Ópera Actual.
Propers Esdeveniments