CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Conferència amb Carlos Calderón
Pelléas et Mélisande
Dijous, 17 Febrer 19:00
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


La Comissió de Música del Cercle del Liceu va oferir als socis la conferència prèvia a l'òpera Pelléas et Mélisande de Claude Debussy, que es representa al Gran Teatre del Liceu del 28 de febrer al 18 de març. La conferència va ser impartida per Carlos Calderón, Dr. en Humanitats, músic i historiador.

Mélisande, personatge enigmàtic d’estranya bellesa (que es troba al bosc amb el net del rei, Golaud, i amb qui es casa), té una apassionada història d’amor amb el jove germà de Golaud, Pelléas. Aquesta relació paral·lela portarà a la mort dels dos amants.

Àlex Ollé explora aquesta partitura a través del llenguatge dels somnis, tenint en compte Freud i el surrealisme, i amb una estètica propera a creadors actuals com ara Lars von Trier o David Lynch. 


Carlos Calderón és conferenciant actiu en diverses institucions culturals catalanes. Des de la seva arribada a Barcelona el 2003, s'ha incorporat a la vida cultural i musical de la ciutat distingint-se pel les seves investigacions rigoroses, les seves amenes conferències i la preparació de presentacions audiovisuals molt suggeridores. Es va formar com a Arquitecte a Veneçuela i va realitzar simultàniament els seus estudis complets en Música. Va realitzar estudis superiors en Lògica i Filosofia de la Ciència i té un màster en Història de les Ciències per la Universitat de Barcelona. L'any 2013 es va doctorar en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, orientant les seves recerques cap a l'estudi de la Música, l'Art i la Ciència en el marc d'una Història de la Cultura.
Propers Esdeveniments