CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
Presentació del llibre de Josep Maria Busquets
El meu Liceu abans del foc
Dimarts, 01 Març 19:00
*Esdeveniments privats i exclusius per a socis del Cercle del Liceu


El Cercle del Liceu va acollir la presentació del llibre El meu Liceu abans del foc, de Josep Maria Busquets i Galera, gestor cultural que va ser Director General del Gran Teatre del Liceu des de 1985 fins a 1992. L'acte comptà amb la participació de Salvador Alemany, actual president del Gran Teatre del Liceu. Després de la presentació, els assistents van gaudir d'un breu recital de la pianista Olga Kobekina.
 
El 31 de gener de 1994 Barcelona va emmudir: s'havia cremat el Gran Teatre del Liceu, el coliseu líric més important de la ciutat. L'autor ens obre les portes del teatre per a explicar-nos la història, mostrar-nos els espais més inaccessibles de l'edifici, i descobrir-nos un bon grapat de secrets que s'amaguen darrere el teló, entre els decorats i, fins i tot, sota les butaques de platea. Una crònica amena sobre el funcionament del Liceu a finals del segle passat i sobre l'incendi que ho va canviar tot.
 
Josep Maria Busquets és empresari i promotor cultural. Ha format part de diverses institucions socials i culturals, com el Palau, el TNC o el propi Liceu. Ha tingut un paper clau en organitzacions i entitats musicals com el Consell Català de la Música, el Festival Internacional de Música de Cantonigròs, la Coral Thau o l'Escola Superior de Música de Catalunya. L'any 2014 la Generalitat de Catalunya li va concedir la Creu de Sant Jordi per la seva dedicació a la cultura.

Programa del recital de piano (Olga Kobekina)

Frédéric Chopin
Polonesa op. 40 n.1 (Militar)
Preludi op.28 n.15 (La gota de pluja)
Vals op.64 n.2
Nocturn do sostingut menor op.
Pòstum Estudi op.25 n.2
Estudi op.10 n.3
Estudi op.10 n.12 (Revolucionari)
Propers Esdeveniments