CAT
La Rambla, 65
933 17 41 70
CAT
En els més de cent-seixanta anys d’història ha viscut grans canvis i transformacions, representant a una gran part de la societat civil barcelonina i catalana, incorporant-se a la vegada a la modernitat.
Degut a la seva proximitat amb el Gran Teatre del Liceu – edificis adjacents – i als seus orígens comuns, entre els seus socis es compta a la majoria d’abonats que van ser propietaris del coliseu barcelonès fins l’any 1995, de manera que concorren de manera habitual a les òperes i concerts de l’espai líric barceloní.

Inaugurat el mes de novembre de 1847, sis mesos després de la inauguració del Gran Teatre del Liceu, ofereix als seus socis un espai elegant conformat per nombrosos salons molt acurats, exemples destacats del Modernisme, miradors, sala de conferències i audicions, restaurant, biblioteca i altres serveis.

L’exuberant decoració modernista que podem trobar en la majoria d’estances està conformada per una col·lecció molt important d’obres artístiques, especialment de pintura i escultura, que no té parangó amb la resta d’obres que podem trobar a la ciutat, tant per la seva importància com per l’excel·lent estat de conservació en que es troben. Durant l’any 2010, per exemple, s’ha incorporat un conjunt de gravats d’Antoni Tàpies dedicats a Richard Wagner, per tal de re-decorar l’antiga sala de cartes del segon pis.
Propers Esdeveniments